Εκτύπωση

Πρώτη συνεδρίαση!

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την 3.1.2011, στη Σύρο, πραγματοποιήθηκε η εκλογή του προεδρείου και των μελών της οικονομικής επιτροπής.

Στη θέση του προέδρου εκλέχθηκε ο Γιώργος Γκούφας (Νάξος) από το συνδυασμό Αρχιπέλαγος Δημιουργίας, αντιπρόεδρος ο Γιάννης Γιαννακάκης (Ρόδος) από το συνδυασμό Νέα Εποχή για τα Νησιά μας και γραμματέας ο Νίκος Χρυσόγελος από τον Οικολογικό Άνεμο.

Στην οικονομική επιτροπή εκλέχθηκαν οι Κοκιασμένος Αντώνης (Κύθνος), Μαργάρας Βασίλης (Μύκονος), Παπατσή Λίνα (Ρόδος), Σβύνου Ειρήνη (Κως), Χατζηϊωάννου Αντώνης (Ρόδος), Κόκκινος Χαράλαμπος (Σύρος), Παπαμανώλης Γιώργος (Σύρος) και Σιγάλας Ευάγγελος (Σαντορίνη).  Η διάρκεια της θητείας των ανωτέρω είναι, σύμφωνα με το άρθρο 175, παρ. 2 του Ν. 3852/2010 δύομιση έτη.

Σύμφωνα με το άρθρο 176 του Ν. 3852/2010, η οικονομική επιτροπή είναι αρμόδια για:

  • Την κατάρτιση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης, του προϋπολογισμού και του απολογισμού της περιφέρειας και την εισήγησή τους στο περιφερειακό συμβούλιο για ψήφιση.
  • Την υποβολή στο περιφερειακό συμβούλιο τριμηνιαίας έκθεσης για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Την κατάρτιση των όρων, τη σύνταξη των διακηρύξεων, τη διεξαγωγή και κατακύρωση κάθε μορφής δημοπρασιών και διαγωνισμών, καθώς και τη συγκρότηση των ειδικών επιτροπών διεξαγωγής και αξιολόγησης από μέλη της ή ειδικούς επιστήμονες, υπαλλήλους της περιφέρειας ή δημόσιους υπαλλήλους.
  • Τη μελέτη της ανάγκης σύναψης δανείων, τον καθορισμό των όρων τους και την υποβολή της σχετικής εισήγησης στο περιφερειακό συμβούλιο.
  • Την άσκηση όλων των ένδικων βοηθημάτων και των ένδικων μέσων, καθώς και την παραίτηση από αυτά.
  • Την υποβολή προσφυγών στις διοικητικές αρχές.
  • Το συμβιβασμό ή την κατάργηση δίκης που έχει αντικείμενο μέχρι ποσού δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ.
  • Την πρόσληψη δικηγόρου και την ανάκληση της πληρεξουσιότητάς του, όταν δεν έχει προσληφθεί δικηγόρος με πάγια αντιμισθία ή ο προσληφθείς δεν έχει δικαίωμα παράστασης στο δικαστήριο που είναι διάδικος η περιφέρεια.

Ο Γιώργος Ι. Παπαμανώλης, μετά την εκλογή του ως μέλος της οικονομικής επιτροπής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τον επικεφαλής του συνδυασμού κ. Χ. Κόκκινο και ιδιαιτέρως τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη και περιφερειακό σύμβουλο κ. Μ. Δαδάο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν προτείνοντάς με ως υποψήφιο μέλος της οικονομικής επιτροπής.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού μας καθώς και όλους τους άλλους συμβούλους που με τίμησαν με την ψήφο τους κατά την ειδική συνεδρίαση της 3ης Ιαν. 2011.

Δεσμεύομαι να υπηρετήσω την περιφερειακή αυτοδιοίκηση με καθαρό μυαλό, εντιμότητα, συνέπεια και εργατικότητα από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου και του μέλους της οικονομικής επιτροπής κατά τη διάρκεια της θητείας μου.

Όλα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής έχουμε μπροστά μας δουλειά, ειδικά τους πρώτους μήνες που θα κληθούμε να την δώσουμε πνοή στην αιρετή περιφέρεια καταρτίζοντας το σχέδιο του πρώτου ενιαίου προϋπολογισμού Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Η κατάρτιση του προϋπολογισμού σε αυτή την εποχή των περικοπών και της σκληρής λιτότητας αναμένεται να είναι μία πρόκληση. Για την ευόδωση των προσπαθειών μας προσδοκούμε από την κυβέρνηση την πιστή τήρηση των διατάξεων του άρθρου 260 του Ν. 3852/2010 για την έγκαιρη απόδοση των θεσμοθετημένων ΚΑΠ των Περιφερειών και την πλήρη κάλυψη του κόστους των μεταφερομένων αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση